15 лютого 2017 року майбутні фахівці з видавничої справи та редагування, студенти 4-го курсу Київського коледжу Університету сучасних знань (Шпирко Катерина, Стрижак Ірина, Мартиненко Дарина, Місяць Павло, Ситниченко Вадим) та віце-президент УСЗ, старший викладач Василь Федорович Василашко відвідали єдине національне видавництво – видавництво дитячої літератури "Веселка".

«Веселка» заснована як «Дитвидав» більш ніж 80 років тому– 9 березня 1934 року. Серед інших видавництв дитячої літератури України «Веселка» володіє найбільшим досвідом, має славні традиції та історію.

Про деякі сторінки історії та сучасності розповіла студентам головний ректор видавництва Ірина Бойко, яка працює у «Веселці» не одне десятиліття. Майбутні видавничники дізналися, що в цьому видавництві побачили світ дитячі твори практично всіх класиків української літератури, сформувалось покоління сучасних письменників, перекладачів та художників-ілюстраторів України. Подіями серед книжкової продукції для молодших читачів стали «Слово про Ігорів похід», «Українські думи»,«Українські билини» (упорядкування та коментарі В. Шевчука), «Історія русів» (переклад із давньоукраїнської мови І. Драча, коментарі Я. та І. Дзир), «Повість минулих літ» (переклад з києворуської мови В. Близнеця), «Буквар» Т. Шевченка, «Благослови, мати!» (колискові пісні, забавлянки, веснянки, колядки та щедрівки тощо).

На книжках з маркою «Веселка» виросли нинішні дорослі українці, і працівники видавництва щасливі бачити результати своєї праці – генерацію вільних і мужніх людей, щирих у своїй любові до рідної землі.

«Веселка» продовжує дбати про інтелектуальне та духовне виховання сучасних читачів, намагаючись донести до них усе краще з вітчизняної та світової класики, видає фольклор, художню літературу – українську і зарубіжну, науково-пізнавальні твори, різноманітні антології, тематичні збірники, щорічники.

Чекаємо на продовження співпраці!