29 січня 2018 року, в пам’ятний день, коли 100 років тому відбувся 5-годинний бій під Крутами, в конференц-залі Товариства «Знання» України зібралися студенти Університету сучасних знань, Київського коледжу, працівники Товариства вшанувати пам’ять Героїв Крут.

Про історію трагедії під Крутами розповів голова правління Товариства, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Іванович Кушерець.

Студенти зупинили сильного і озброєного ворога і не дали йому можливості дістатися до столиці. Тим часом український уряд підписав Брестський мир. Подвиг Героїв Крут надихає нині тих, хто обороняє українські рубежі на Донеччині та Луганщині.

Учений секретар правілння Товариства Василь Василашко прочитав вірш Павла Тичини про Героїв Крут "На Аскольдовій могилі", а також повідомив, що від Товариства бере участь у вшануванні пам"яті Героїв Крут на місці битви з агресорами голова правління Київської міської організації Товариства, професор Університету сучасних знань Василь Невоволов, який у музеї битви подарує від імені Василя Кушерця його нову книгу "Украна понад усе. Час для для України жити".

У день пам’яті Героїв Крут голова правління Товариства «Знання» України В. І. Кушерець зустрівся з групою воїнів АТО, які повернулися із полону і зараз лікуються в військовому госпіталі. Воїни наголошували, що бійці налаштовані рішуче і жодної частки української землі не віддадуть.

Воїни АТО познайомилися з роботою Товариства «Знання», відвідали Київський планетарій.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

29.01.2018 р.