Чергову лекцію в лекторії «Українознавство» на тему «Правда і міфи в історії української православної церкви» прочитав член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії імені Івана Франка Володимир Білінський.

У фойє Київського планетарію Товариства «Знання» України презентував свою нову книгу історіософ, політолог, публіцист, доктор історичних наук, професор,, академік Академії політичних наук України Василь Ткаченко на тему російсько-українських стосунків.

Тривали заходи пам’яті жертв Голодомору.

У конференц-залі Київського планетарію виступила дослідниця трагедії на Житомирщині, активістка Товариства «Знання» України Валентина Синявська. У її книзі, яку вона презентувала, наводяться численні факти масових смертей дорослих і дітей від голоду, що мали місце в багатьох районах краю і раніше були невідомими, схованими в недоступних архівах.

Дослідник Голодомору в Україні, історик Володимир Сергійчук свою розповідь присвятив темі визначення кількості жертв, базуючись на багатьох факторах і підходах, що впливають на статистичні показники. В радянські часи цифри жертв занижувалися, приховувалися. Конкретні аспекти його досліджень щодо статистичних даних, висвітлення даних про Голодомор викладені в матеріалі, опублікованому в газеті «Україна молода», №131 за 30 листопада 2018 року.

У планетарії відбувся черговий 3-ій «Франко-фест», на якому звучали твори Каменяра, пісні на його слова, розповіді про нього його родичів, інформація про дослідження творчості письменника і громадського діяча.

4 грудня відзначається Введення до храму Пресвятої Богородиці (Третя Пречиста). Про історію його виникнення, шанування і поклоніння православних Богородиці присвятив свою чергову лекцію доктор Богослов’я Володимир Веряскін.

Ці події записані і їх можна переглянути в Ютубі на сайті Товариства «Знання» України.

Прес-служба ВГО Товариство «Знання» України