У конференц-залі Товариства «Знання» України 27 жовтня відбулася зустріч студентів і викладачів Університету сучасних знань, працівників Товариства із внуком письменника, громадського діяча Івана Франка, головою правління Фонду Івана Франка Роландом Тарасовичем Франком, директором-розпорядником Міжнародного фонду Івана Франка, громадським діячем, журналістом Ігорем Курусом.

Відкрив зустріч вступним словом голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, заслужений працівник науки і техніки України Василь Іванович Кушерець. Він повідомив про презентацію в Укрінформі, яка відбулася нещодавно, Міжнародної премії імені Івана Франка в галузі науки, що заснована в 2015 році. Першим лауреатом цієї премії став Блаженніший Любомир Гузар. Василь Кушерець зазначив, що Іван Франко – визначний український геній, перу якого, за останніми підрахунками, належить майже шість тисяч творів. Він був обізнаний у багатьох галузях знань. Писав наукові статті, твори для дітей і для дорослих, знав 15 мов, робив переклади. Україна вшановує нині Івана Франка з нагоди 160-річчя від дня його народження та 100-річчя від дня смерті. У багатьох регіонах вже відбулися і ще проходитимуть різноманітні заходи, присвячені Івану Франку.

Товариство «Знання» України у затверджених нещодавно заходах ухвалило провести спільно із Донецьким педагогічним університетом науково-практичну конференцію, присвячену Іванові Франку, видати книгу про його творчість.

Внук Івана Франка Рональд Франко поділився своїми спогадами про дідуся, наголосив на значенні його творчості в теперішній час, про створення Фонду Івана Франка в галузі науки.

Про порядок подання робіт на здобуття премії Івана Франка розповів Ігор Курус.

На зустрічі виступили учений секретар Товариства «Знання» України поет Василь Василашко, який прочитав свої вірші про Івана Франка.

Кандидат технічних наук, самодіяльний артист театру «Форум» Михайло Орлюк прочитав вірш народної артистки Галини Ялонської про Івана Франка «Ти нам завжди будеш світити». З великою увагою прослухали учасники зустрічі у виконанні Михайла Орлюка твір Івана Франка «Молитва».

Зустріч була хвилюючою і надовго запам’ятається присутнім на ній.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

28.19.2016 р.