Шановні члени Товариства «Знання» України, викладачі і студенти Університету сучасних знань! Щиро вітаєм вас з Днем Гідності і Свободи. Здавен почуття національної гідності і самоповаги помагали українцям не коритися ворогам, здобувати перемоги. Честь і гідність наші предки відстоювали в час татаро-монгольської навали, запорожці - у визвольній війні 1648-1654 рр., тисячі українців - при створенні УНР, в роки ІІ світової війни, у виборенні і відстоюванні Незалежності України.

Гідність – дуже цінна риса людини, суспільств, народів, запорука визнання і шани в світі. Радіючи здійсненню мрій багатьох поколінь про власну державу, її визнання, дбаючи про її європейське майбутнє, ми, українці, лиш у єдності дій можем забезпечити побудову економічно й духовно багатої, вільної і демократичної України! Єднаймо усі зусилля, опираючись на патріотизм дій і всемогутність знань!

У кожну скрутну хвилину гуртуймося, підтримуймо один одного, употужнюймо країну, особливо помагаймо військовим в АТО, які дають відсіч агресорам і зрадникам, героїчно виборюють відновлення територіальної цілісності України. Ми, як гідні поваги, маєм пам’ятати кожного, хто віддав життя за Свободу, Гідність та Незалежність України.

Від правління Товариства «Знання» України, його президента, академіка НАН України і НАПН України Василя Кременя, бажаємо всім знаннівцям здоров’я, наснаги, добробуту та мирного неба!

Голова правління Товариства «Знання» України,

президент Університету сучасних знань, член-кореспондент

НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України

В.І. Кушерець

Учений секретар правління Товариства «Знання»

України, заслужений журналіст України

В.Ф. Василашко

21 листопада 2016 р.