У ВГО Товариство «Знання» України 20 грудня 2018 року відбулися чергові Руденківські читання, присвячені дню народження видатного українця, Героя України Миколи Даниловича Руденка, громадського діяча, письменника, правозахисника, який за критику сталінського режиму, поему «Хрест» та інші твори, в якій розкрив страхіття Голодомору в Україні та сталінський режим, був засуджений.

Цей захід організували Товариство «Знання» і Наукове товариство імені Сергія Подолинського.

У вступному слові голова товариства імені С. Подолинського Володимир Шевчук нагадав про великі заслуги Миколи Руденка у розробці теорії фізичної економії, критиці політичної економії, літературній творчості, як правозахисника та ін. Він закликав учених, практиків взяти активну участь в обговоренні проекту Резолюції учасників щорічних грудневих Руденківських читань «Микола Руденко versus Карл Маркс: українське викриття приреченості марксизму».

На читаннях виступила дружина Миколи Руденка Раїса Панасівна, професор, доктор фізико-математичних наук, який знав М. Руденка особисто, Володимир Максим’юк, кандидат економічних наук, доцент Людмила Воробйова, яка захищала кандидатську дисертацію на тему фізичної економії, Учасники читання , науковці внесли низку конкретних пропозицій до проекту Резолюції, пригадали зустрічі з ним, передусім повернення його на Батьківщину після заслання.

В роботі читань взяв участь учений секретар Товариства «Знання» України, член Національної спілки письменників України Василь Василашко. Перед учасниками виступив самодіяльний хор «Жайворон», який виконував українські народні пісні та колядки.

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України (Петро Швець)

21.12.2018 р.