Лекцію на тему «Змієві вали, інші грандіозні оборонні споруди (білі плями Великого Трипілля) прочитав у лекторії «Трибуна вченого» Товариства «Знання» України 27 квітня 2018 року доктор філософських наук, професор, письменник Костянтин Корсак.

Ведучий – Кушерець Василь Іванович, голова правління Товариства «Знання» України, член-кореспондент НАН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

Костянтин Корсак детально розповів про значення, роль і необхідність оборонних споруд, інших грандіозних будівельних робіт, в життєзабезпеченні давніх предків, що нині вивчаються. Зокрема, він зазначив, що створювані давніми людьми піраміди можна вважати спорудами, що служили як обсерваторії, а коли їх ставили поруч, неподалік одна від одної, то це була поправка на відхилення з часом небесних орієнтирів.

Будівництво так званих Змієвих валів, історія яких ще мало вивчена, але в багатьох місцях нинішньої території України залишилися їхні сліди та земляні насипи, мало, як правило, оборонний характер.

Лектор наводив багато цікавих фактів, що стосувалися духовного світу праукраїнців, різних періодів української історії та ролі давніх українців в одухотворенні світу, поширенні землеробства та скотарства, розселенні по різних куточках Землі.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

27.04.2018 р.