Лекцію на тему «Нове просвітництво: сучасні виклики» прочитала в лекторії «Трибуна вченого», Товариства «Знання» України доктор філософських наук , професор, старший науковий співробітник Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди Національної академії наук України Ольга Гомілко.

Ведучий – голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, доктор філософських наук, професор, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Василь Кушерець.

Зупинившись на короткій історії просвітництва в Україні взагалі, лектор наголошувала, що життя і світ змінюються і це вимагає нових підходів у просвітницькій діяльності. Зміни спричиняються швидким розвитколм нових технологій, відкриттями в багатьох галузях знань. Те, що було сьогодні актуальним, завтра втрачає резон. Ми живемо в епоху світових технологічних революцій.

Просвітництво є тією силою, яка збереже людство, попереджуючи можливі негативні впливи з наступом роботів, штучного інтелекту, техногеннх катастроф.

Голова правління Василь Кушерець наголосив, що в цьому році Товариство «Знання» України, відзначаючи 70-річчя від дня його заснування, узагальнює пройдений шлях і виробляє нові підходи у просвітництві.

ЗАВАНТАЖИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ

Прес-служба правління Товариства «Знання» України.

14-03.2018 р.