Лекцію на таку тему 26 червня 2017 року прочитав у лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна вченого» директор Інституту проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор, доктор богослов’я Анатолій Іванович Шевченко.

Відкриваючи захід, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН Україн, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Василь Іванович Кушерець зазначив, що ця лекція одна із циклу, присвячених року Реформації в Україні. У Товаристві вже прочитано низку лекцій на цю тему. Інформаційні виступи лекторів ще продовжуватимуться до кінця року. Ця тема має велике значення в духовному просвітництві.

Лектор дохідливо розповів, що Стари́й Запові́т — це одна з двох частин Біблії, в основі якого лежить «Танах», що поділяється на книги Закону, Пророків та Писання , що в свою чергу діляться на історичні, поетичні та повчальні твори. Книги Старого Заповіту було написано у період з XIII до I ст. до н. е. давньоєврейською мовою, за винятком деяких частин книги пророка Даниїла та книги Ездри, які написані арамейською мовою. У період з I-II ст. до н. е. до I ст. н. е. Старий Заповіт було перекладено на давньогрецьку мову. Переклад був прийнятий першими християнами та зіграв важливу роль у становленні християнського канону Старого Заповіту.

Нови́й Запові́т або Нови́й Заві́т - священна книга християнства, частина Біблії, написана християнськими святими давньогрецькою мовою, за деякими джерелами.. Для християн уся Біблія з Новим Заповітом є Божим Словом, яке, хоч і писалося людьми, є богонатхненним.

Основний зміст біблійних учень – це навчити якомога більше людей стати духовними, наблизитися до Бога . Адже Бог – це життя. Досі ні жодна наука, ні релігія не дають відповіді на питання «чим відрізняється мертва клітина від живої?», «. який задум був у Творця, який створив Людину, яка її місія на Землі?». Вочевидь, коли у світі є добро і зло, то людина має жити так, щоб перемагати зло. . Ісус говорив про те, щоб люди не шукали спосіб боротися зі злом, бо для цього існує Любов і то є Бог.. Зло там, де немає Бога. Ці два поняття можна порівняти з теплом і холодом, світлом і темрявою. Мало говорити «я люблю Бога», треба діяти, вірити і перемагати зло.

Треба жити, як говорить поговірка, із Богом у серці. І це стосується кожного.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

27.06.2017 р.