Днями в «УКРІНФОРМІ» за участю представників Товариства «Знання» України відбулася презентація Міжнародної премії імені Івана Франка в галузі науки. Про заснування цієї премії 2016 року розповів директор-розпорядник Міжнародного фонду Івана Франка відомий громадський діяч, журналіст Ігор КУРУС.

Першим лауреатом цієї премії став Блаженніший Любомир Гузар. Про наукове наповнення Положення про цю Премію і заходи по її міжнародній промоції та зростанню міжнародного авторитету проінформував член правління Фонду, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, професор Володимир БУГРОВ. Благословив зібрання і звернувся до присутніх з вітальним словом Президент Фонду, онук Івана Яковича Франка Роланд Тарасович Франко.

fr1

У презентації взяли участь і виступили учений секретар правління Товариства «Знання» України, відомий письменник, заслужений журналіст України Василь Василашко та новообраний голова правління Київської міської організації Товариства «Знання» України письменник, професор, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії імені І.П. Котляревського Василь Неволов. В.Ф. Василашко проінформував про роботу щодо вшанування пам’яті Івана Франка, яку провдить Товариство і запросив керівництво Фонду презентувати його премію на зустрічі з активом Товариства та студентами і професорсько-викладацьким складом Університету сучасних знань. В.В. Неволов проінформував про величезний обшир ювілейних заходів з нагоди ювілею Українського Мойсея, значний суспільний резонанс Миколаївського театрального фестивалю, «Людина, що грає» присвяченого 160-річчю Івана Яковича Франка і науковому та мистецькому наповненню резонансної фестивальної програми.

За попередньою згодою презентація Міжнародної премії імені Івана Франка та зустріч з керівництвом Міжнародного Фонду імені Івана Франка відбудеться в конференц-залі Товариства «Знання» України (ауд.313) 27 жовтня 2016 року о 13-00. Запрошуються всі бажаючі!

Прес-служба правління Товариства «Знання» України