Активісти й волонтери Всесвітнього фонду природи зібралися 27 березня в конференц-залі ВГО Товариство «Знання» України на посиденьки, присвячені Дню Землі.

Захід пройшов під девізом «Година Землі. Злови зв‘язок з природою».

У його проведенні взяли участь біолог-волонтер Олена Фоміна, учений секретар правління Товариства « Знання» України , член НСПУ Василь Василашко.

У виступах учасників зазначалося, що людство поступово втрачає зв’язок із Природою, перестає її шанувати та піклуватися про неї. Тим часом усе життя та добробут залежать безпосередньо від неї: це повітря, вода, їжа та багато інших ресурсів.

Олена Фоміна детально зупинилася на переліку та стану збереження рідкісної флори, зокрема на Київщині. Багато рідкісних рослин, що занесені до Червоної книги, під загрозою повного знищення, потребують вжиття термінових заходів для їх збереження хоча б у парках чи дендраріях, бо в природному середовищі, на яке постійно впливає цивілізація, багато рослин і диких звірів не виживають.

Як приклад турботи про вимираючий вид диких тварин, волонтер говоррила про заходи уряду Китаю щодо збереження панд. Цьому виду загрожувало повне вимирання. Зараз в країні організовано їх розмноження у спеціальному розпліднику, звідки вони потрапляють у зоопарки країн світу.

Учасники зустрічі переглянули відеофільм про первоцвіти Київщини, серед яких багато таких, що зникають в результаті втручання людини в природу.

На посиденьках йшлося про природоохоронний рух, до якого долучилися мільйони людей усього світу. Цей рух зародився в 2009 році.

Учасники зустрічі закликали приєднатися до Години Землі 30 березня о 20 год 30 хвилин: вимкнути світло на одну годину і в цей час подумати про те, який внесок кожен може зробити у захист Природи.

Прес-служба правління ВГО Товариство «Знання» України (Петро Швець)

28.03.2019 р.