Пам'ять українців, поколінь, що змінюються одне за одним, які через віки відчуватимуть наслідки скоєної сталінським режимом голодної смерті мільйонів дорослих і дітей, ніколи не вмре. Зібрані й описані в книгах і фільмах спогади очевидців, картини рукотворної трагедії, що замовчувалася в радянські часи, а за згадку про неї навіть відправляли в тюрми або розстрілювали, жахливі. Не дай Боже такому повторитися!

Минуло вже 85 років від великої і страшної трагедії – Голодомору. У пам'ять про цю страшну подію українці запалюють свічки, замовляють молебні.

Цій даті присвячена виставка картин народного художника України, лауреата Шевченківської премії Валерія Франчука, яку автор назвав «Розгойдані дзвони пам‘яті». На експонованих картинах - низка сюжетів на події 30-их років минулого століття.

Відкрив її в у фойє Київського планетарію віце-президент ВГО Товариство «Знання» України, член-кореспондент НАПН України Василь Кушерець 23 листопада 2018 року.

Першими відвідувачами виставки були студенти Університету сучасних знань, Київського коледжу УСЗ, учні київських шкіл, які прийшли на сенси в планетарій.

Прес-служба ВГО Товариство «Знання» України

23.11.2018 р.