У лекторії «Трибуна українознавця» Товариства «Знання» України 4 жовтня відбулася лекція на інтригуючу тему «Чи існувала Київська Русь?».

Цю лекцію прочитала доктор біологічних наук Зоя Сорокіна-Маріна - активіст усіх лекційних заходів у Товаристві. На будь-якій лекції на історичну тему вона завжди аргументовано доповнить лектора, задасть конкретне запитання. Пропрацювавши півстоліття в Інституті фізіології Академії наук, перебуваючи вже на пенсії, пристрастилася до історії рідного краю.

Лекторка на матеріалах Велесової книги, вітчизняних та зарубіжних джерел детально розкрила історію виникнення Київської Русі з найдавніших часів. Вона доповідала, що до Київської Русі в межах нинішньої території України існувало декілька окремих об’єднань. Київська земля до Київської Русі називалася по-різному. Це були самоназви і назви, які їй присвоювали близькі чи далекі сусіди, що зафіксовано в літописах та стародавніх хроніках.

Розповідь про далекий період життя на території України захопила слухачів, яких зібралося чимало.

Вів захід учений секретар Товариства «Знання» України, член Національної спілки письменників, заслужений журналіст України Василь Василашко.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

5.10.2016 р.