У лекторії «Трибуна вченого» Товариства «Знання» України лекцію на тему «Оздоровлення через мистецтво» прочитав доктор медицини, винахідник, літератор Анатолій Іщук.

Він переконливо доводив, що будь-який вид мистецтва – спів, малювання, рукоділля та багато інших занять позитивно впливають на здоров‘я людини. Особливо цінним є мистецтво рухатися – зарядка і фізкультурні вправи.

Лектор презентував слухачам свою нову книжечку віршів «З перцем від серця», яку нещодавно видав Інформаційно-видавничий центр Товариства «Знання» України. У цьому невеликому за обсягом виданні охарактеризовано немало прикрих недоліків, що мають місце в нашому житті. У передмові до книги професор Іван Ющук зазначає: «Анатолій Іщук закликає не бути байдужими, хто буде нами правити. Українці долю України повинні взяти в свої руки, щоб бути впевненими в своєму майбутньому. Ця, не перша вже, збірка віршів Анатолія Іщука пройнята духом невмирущого заклику Івана Франка «Не ридать, а добувати хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі».

В авторському виконанні прозвучали вірші - і про Путіна, і про народних депутатів, і про хитру куму, і про коханця у шафі та ін.

Злободенно прозвучав його твір «Геть Путлера»:

Немов з’явився знову Гітлер,
Що топче право світове
У крові топить він сусідів,
В ярмо вертає все живе.
Не бреше псюка так на місяць,
Як Путлєр бреше проти нас,
Шукає банді тепле місце
Там, де наш Крим, і де Донбас.
Його щипають за калитку,
Щоб менше він доходів мав, -
А йому слід би збити пиху, -
Щипнути так, щоб з трону впав.
Невже безпомічний ти, світе,
Як Путлєр так осатанів,
Що, наче вовк, очима світить...
Що треба, щоб когось ще з’їв?!

Гурт «Славія» хору «Чумаки», учасником якого є і сам Анатолій Іванович, виконав українські народні пісні, а також пісню на слова Івана Франка «Не пора». Лектор повідомив, що розпочата ним серія виступів про здоров’я і мистецтво матиме продовження.

Прес-служба правління Товариства «Знання» України

2.11.2016 р.