У передмові до цієї невеличкої книжечки, яку написав Борис Токарчук, а видало в авторській редакції видавництво «Знання України», голова правління Товариства «Знання» України, доктор філософських наук, професор Василь Кушерець пише: «У висвітленні діяльності Тараса Шевченка як генія світової культури, ми не можемо не давати відсічі фальсифікаторам його життя і творчості, що починали свою чорну роботу ще за життя поета. Неприховані отруйні сили проти Шевченка спрямовані насамперед проти його української душі. Критиці, а по суті, ганьбленню Шевченка, присвятив свої опуси і сумно відомий, тепер уже покійний О. Бузина. Тож логічно , що ми не сміємо не приєднатися і до відсічі сучасних авторів наклепам на Шевченка».

Автор книги «Так кто ж вурдалак?» Борис Токарчук, прочитавши книгу «Вурдалак Тарас Шевченко...» як простий читач, не повірив у правдоподібність наведених фактів і глибоко й детально проаналізував їх, вивчив твори Шевченка і про нього і переконливо, обгрунтовано спростовує низку тверджень про поета, що їх автор видає як правдоподібні.

У брошурі Борис Токарчук розвінчує метод автора «Вурдалак Тарас Шевченко...», що зводиться до виривання рядків із контексту і спотворення думок поета, його поведінки. У книзі кілька десятків обґрунтованих, документально підтверджених перекручень, спростувань оббріхувань Шевченка.

Книга розрахована на широкі читацькі кола. Розповсюджується у видавництві. Її автор Б. Токарчук звертається до всіх, хто любить Україну, вірить у силу Шевченкового слова допомогти захистити честь і гідність великого українського поета, надати фінансову допомогу для збільшення тиражу книги (АТ «Ощадбанк, МФО 322669 ЗКПО 09322277, р/р 26201065756726, Токарчуку Борису Андрійовичу).