Таку назву має книга Бориса Соколова, що її випустило видавництво «Знання України» Товариства «Знання» України. Автор цієї книги відомий дослідник Великої Вітчизняної війни, російський історик, критик, літературознавець, доктор філологічних наук, професор.

З-під його пера вийшли книги про Гітлера, Сталіна, Жукова та багатьох інших керівників держав і полководців. Він написав книги «Истребленные маршалы», «Вторая мировая. Факты и версии», «Великая Отечественная война. Энциклопедия для детей» та багато інших.

Борис Соколов нещодавно побував у Києві, виступав з лекціями в Товаристві “Знання» України, в установах і навчальних закладах.

У книзі «Последние войны России» він розповідає про дві російсько-чеченські, грузинську війни, про війну в Донбасі. Автор аналізує події, порівнює багато фактів, робить висновки поро те, що розв’язані Росією війни є бездумними і нічого окрім людських та економічних втрат не принесли і не принесуть. У книзі багато фактів про проблеми, які не могли виникнути, ситуації, що їх можливо було попередити.

Книга розпочинається передмовою доктора філософських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, голови правління Товариства «Знання» Василя Кушерця. Він пише: «Бог дасть, що назва книги стане символічною і Росія перестане воювати, тобто завойовувати простір, прирощувати землі, які несправедливо вважає своїми, не маючи на них ніяких прав».

Розрахована на широкі читацькі кола.