Голова правління Товариства "Знання" України, доктор філософських наук, заслужений діяч науки і техніки України, професор, президент Університету сучасних знань Василь Кушерець зустрівся із слухачами та керівником Університету третього віку в Дарницькому районі м. Києва.

Цим закладом освіти дорослих упродовж багатьох років незмінно керує Анатолій Іванович Ярушевич.

В університеті працюють різнопланові гуртки, де люди похилого віку вивчають комп'ютер, окремі дисципліни, мови, беруть участь у волонтерському русі, художній самодіяльності.

Василь Кушерець у своєму виступі відзначив велику роль таких закладів як унніверситети третього віку, де задіяна значна кількість людей потрібною справою. Він розповів про практику роботи подібних закладів в окремих країнах, зокрема в США, Польщі та інших, де держава сприяє їхньому розвитку і допомагає фінансово. У студентів університетів третього віку великі потенційні можливості, адже у них значний життєвий і професійний досвід, який вони мають змогу передавати молодим людям.

У зустрічі взяв участь заступник голови Дарницької держадміністраці Петро Захарченко, який відзначив значну роль університету третього віку у суспільному житті району, роль і значення його вихованців у вихованні молодого покоління. Державна адміністрація надає університету постійно допомогу.

Під час зустрічі йшлося про розширення співпраці університету і Товариства "Знання", зокрема створення на базі університету постійно-діючого лекторію як філіалу Товариства, узагальнення та поширення практики його діяльності.

У зустрічі взяли участь учений секретар Товариства "Знання" України, поет Василь Василашко, керівник науково-просвітницького центру Товариства Юрій Лебідь.

Прес-служба Товариства "Знання" України

13.11.2015 р.