Де жили пра-прапращури українців, з’явилися перші слов’яни, з яких джерел ми про це дізнаємося – про все це йшлося в лекції археолога, дослідника давньої історії, письменника, культурознавця, академіка «Української міжнародної академії оригінальних ідей» Юрія Шилова, яка відбулася 13 вересня в Товаристві «Знання» України.

Лектор детально розповів про найдавніше інформаційне джерело «Веди Словени», яке набагато передує Біблії, у якому є свідчення, що давні слов’яни – пращури українців жили досить давно на території теперішньої України, заселяли державу, яку називали Араттою, пізніше Трипілля. На основі цього сказання опубліковано низку книг в Москві і Перербурзі. Тривалий час це джерело інформації з відомих причин було під забуттям.

Багато цікавих матеріалів про давніх пращурів українців виявлено при дослідженні «Кам’яної моголи», а також такого при вивченні відомого джерела, що відкрите в районі м. Кременчуга – Рід Веди.

Багато цікавих фактів лектор повідомив про розселення предків українців у різних місцях Європи та Азії, про що досі свідчать топонімічні назви, про спорідненість української мови з мовами Індії, багатьма європейськими мовами.

Юрій Шилов відповів на численні запитання слухачів.

Прес-служба Товариства «Знання» України

14.09.2016 р.